Ако искате да съчетаете спокойна почивка в планината с ходене на плаж в едно от най-чистите кътчета на българското черноморие, заподявайте в къща за гости Савич** в с. Баня

 

Къща за гости „Савич“ е категоризирана от община Несебър с две звезди. Намира се в центъра на с.Баня – на пътя Сл.бряг – Обзор.
Разполага с шест двойни стаи с единични легла, две тройни с единични легла, четири тройни стаи със спалня плюс единично легло. Обзавеждането им е с нова мебелировка, телевизор, сателит, климатик, хладилник, самостоятелен санитарен възел. Всички имат директна панорама към морето, съчетана с планината.
За гостите, желаещи сами да си приготвят храна е изградена лятна битова кухня с дървена покривна конструкция – старобългарски стил, камина – барбекю, ел. уреди и др.
Също така и ние приготвяме закуски и вечери с преобладаващи екопродукти местно производство и от собствената зеленчукова градина и стопанство, в духа на българската национална кухня.
Местата за отдих и хранене са 8 на брой, локализирани в различни кътове на двора. Има и закрито остъклено термоизолирано помещение за хранене със зимна градина, барче с охладени напитки, камина и др.
Двора с площ 1500 кв.м. е затревен и залесен с над 215 вида храсти, цветя, декоративни и овощни дървесни видове, включително тропични, субтропични, екзотични. Изградени са и алпинеуми, съчетани с водни каскади и атракции. Животинският свят е представен от папагали, зайчета, риби, кучета и котки.
Детската площадка е оборудвана с люлки, пързалка, къщички и т.н.
Организиран е паркинг с 12 паркингоместа и видеонаблюдение.
Плажа е на 4 минути с кола в екопарка Иракли – една от последните незастроени зони. Дължината му е около 4км. Река Вая предлага красиви вирове, места за пикници и субтропична лонгозна гора.
На 12км е гр.Обзор, предлагащ разнообразни нощни забавления, заведения, атракции както и най-голямата дискотека на Балканския полуостров, а на 20км е Слънчев бряг.
На 12км е нос Емине, с.Емона, на чиито терен е разположен хиподрум, бъги трасета и др.
Вековните букови, дъбови и борови гори около с.Баня предлагат незабравими преходи и турове, особено за любителите гъбари, бъги и ендуро походи.
За любителите на морския риболов предоставяме моторно-гребна лодка.

Емил Савов
+359 887766111